Textos, Apunts, Activitats, Notícies, Links, Fòrum.
MENÚ
Notícies

Inici

Textos

Apunts

Activitats

Notícies

Links

Fòrum

 

 

CLAUDE LÉVI-STRAUSS: Tot un savi

E. H.

Naixement Brussel.les (1908)
Obres El pensament salvatge, Tristos tròpics, Mirar, escuchar, leer

Dos Lévi-Strauss es van convertir en símbol d'àmbits molt diferents als anys 60. Un era una marca de texans, l'altre un il.lustre antropòleg que va apostar per un pensament salvatge quan el maig del 68 es qüestionava un sistema suposadament més civilitzat.

El jueu Claude Lévi-Strauss va néixer a Bèlgica però es va educar a França i es va integrar en una manera d'entendre el món que es va anomenar estructuralisme. El va portar al seu terreny i el va estendre també a tots els àmbits socials.

Encara que a Tristos tròpics (1955), un dels seus llibres més cèlebres i literaris, ell afirmava que odiava els viatges i els exploradors, va iniciar el seu treball de camp al Mato Grosso i l'Amazones. Durant la segona guerra mundial es va refugiar com a professor universitari a Nova York i al seu retorn parisenc (1949), ja coronat com a pare de l'antropologia estructural, es va instal.lar a l'Olimp dels intel.lectuals francesos, en un moment en què França anava sobrada de savis.

Raza y historia --assaig per a la Unesco a fi de contribuir a la lluita contra el racisme--, Antropología estructural, Mitológicas (Lo crudo y lo cocido, El hombre desnudo) i Mirar, escuchar, leer són alguns dels seus llibres fonamentals, en què dóna proves d'una vasta cultura, amb una sensibilitat molt particular amb la música i la pintura.

Noticia publicada a la pàgina 67 de l'edició de 3/31/2005 de El Periódico

 
És permés el plagi total i/o parcial de la pŕgina web.
Els realitzadors d'aquesta únicament demanen que feu constar d'on heu extret el material que ens copieu, gràcies.
Per qualsevol dubte o suggerčncia, contacteu amb el Webmaster